Finanšu ministra vizīte Daugavpilī

Trešdien, 3. aprīlī, finanšu ministrs Arvils Ašeradens bija ieradies darba vizītē Daugavpilī, lai tiktos ar Daugavpils pašvaldības vadību, Latgales plānošanas reģiona (LPR) attīstības padomes locekļiem un LPR pārstāvjiem, kā arī Latgales speciālās ekonomiskās zonas (Latgales SEZ) vadību.

Vizītes laikā tika pārrunātas gan ekonomiskās norises un tendences globāli, kā tās atspoguļojas un ietekmē Latviju un Latgales pašvaldības.   Tika diskutēts par uzņēmējdarbības vidi un reģionālo ekonomiku veicinošiem faktoriem, piemēram, atjaunojamās enerģijas ražošanu Latgales reģionā.

Plašas diskusijas notika par pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda jautājumiem – par valsts spēju palielināt kopējo pārdalāmo finansējumu pašvaldībām. Pašvaldību vadītāji kopā ar ministru vienojās, ka valsts ierobežotās rocības apstākļos, primāri jāraugās uz pašvaldību spēju izpildīt ar likumu noteiktās funkcijas.

@lpr.gov.lv

Finanšu ministrs Arvils Ašeradens apmeklē Daugavpili un tiekas ar pilsētas vadību, Latgales plānošanas reģiona pārstāvjiem, Latgales pašvaldību vadītājiem un @Latgales SEZ. #latgale #latgalesplānošanasreģions #daugavpils #finanšuministrija #politika #arvilsašeradens

♬ Business, positive, corporate VP, CM(1079373) – Darian

Vizītes noslēgumā ministrs apmeklēja Latgales SEZ augsto tehnoloģiju uzņēmumu Pulsar Optics SIA.